VIJESTI / TUNING

Audijev SQ7 sada ima 510 KS

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

audi

Audi SQ7 ABT

Za tuning je bio zadužen ko drugi nego ABT

 

ABT je svu slavu stekao prerađujući brojne Volkswagenove i Audijeve modele. Kasnije su stigli i ostali brendovi VW Grupacije, a vremenom su svoj obim radova proširili na Škodu i Seat. Prije nekoliko dana smo pisali o monstruoznom Touaregu V8 s dizelskim motorom koji je ABT oplemenio na svoj način, a sada je došao red na Audijev SQ7.

 

Kako su nas već od prije navikli, ABT sav svoj fokus stavlja na nadogradnje motora tako da su vizuelne promjene minimalne. Dakle, sve se „odvija“ ispod haube. Glavne modifikacije su bazirane na elektronskoj kontrolnoj jedinici automobil, a to je rezultiralo skokom snage sa 435 KS na 510 koje je ABT uspio „osloboditi“ iz moćnog V8 TDI motora. Uz modifikacije vektora obrtnog momenta, dobijeno je 70 Nm više te on sada iznosi 970 Nm. Konkretan efekat na performanse nije poznat, iako je jasno da su poboljšane, samo ne znamo koliko.

 

Da bi se koliko toliko razlikovao od standardnog SQ7, ABT je spremio nove, unikatne felge koje mogu doći u tri varijante: Sport GR, HR-F i HR-Aero. Ipak, iz ABT-a su otkrili da razvijaju aerodinamični prošireni bodykit koji će biti dostupan naredne godine. Osim vanjskih izmjena, dugme za paljenje automobila će umjesto standardnog „Start-natpisa“ nositi osvijetljeni ABT logo.

19:32 | Dec 20, 2019

KOMENTARI (0)