VIJESTI / AKTUELNOSTI

Autoškola iz snova: obuka na Lamborghiniju!

lambo

Lamborghini Aventador

lambo

Lamborghini Aventador

Obuka na ovom automobilu san je svakog vozača

 

Svi se rado sjećamo naših dana u autoškoli. To su bili naši prvi „koraci“ u saobraćaju, upoznavanje novog svijeta za nas. Autor ovog teksta se takođe sa osmijehom sjeća svoje obuke na Citroenu C4 koji je bio mačiji kašalj. Kada se sjetimo priča starijih generacija koje su polagale na starim Fićama, Yugama, Golfovima koji nisu imali servo volan, hidraulično kvačilo, a ABS sistem takođe nije postojao, uočimo da je današnja obuka poput dječije igre u odnosu na prijašnju torturu nožnih mišića i ramena. Prije vam nije trebala teretana, dovoljno je bilo da imate automobil.

 

Slažemo se da je danas izuzetno lako položiti vozački ispit u BiH. Međutim, nekome je još lakše položiti. Ako nije lakše, barem uživa u svakom momentu obuke. Radi se autoškoli u Londonu koja koristi, ni manje ni više nego Lamborghini Aventador za obuku svojih kandidata. Automobil je imao prilično burnu historiju i tretman kakav nije zaslužio. Izvorno je bio u vlasništvu Youtubera KSI-ja koji je kasnije postao reper. On je kupio Lamborghini kako bi dokazao svoju moć i istakao se na najgori mogući način – oblijepio ga je u visoko sjajnu ljubičastu foliju, nešto u stilu filma „Tron“. Kasnije se „zasitio“ i prodao ga ovoj autoškoli koja je na svu sreću skinula tu odvratnu foliju i učinila ga koliko toliko normalnim.

 

Međutim, muke tog Aventadora ne staju tu. Autoškola je odlučila da svoj Lamborghini ponudi kandidatima. Jadan auto... Zamislite kako je kada potpuni laik sjedne za automobil ove mašine koja pod haubom krije V12 motor. Automobil posjeduje sedmostepeni ISR poluautomatski mjenjač sa jednim kvačilom. Sve to ovu obuku čini izuzetno skupom. Konkretno, za deset časova potrebno je izdvojiti oko 46.000 KM. I dalje mislite da su naše autoškole skupe?

13:37 | Apr 30, 2019

KOMENTARI (0)