VIJESTI / AKTUELNOSTI

Batmobil iz Bugattija

bugatti

Bugatti Chiron Noire

bugatti

Bugatti Chiron Noire

Chiron u darkerskom izdanju

 

Bugatti je predstavio novu ediciju svog aktuelnog hiperautomobila. Chiron se vratio u najtamnijem izdanju do sada. Nakon obaranja brzinskog rekorda, Bugatti je fokus stavio na estetiku, te je kreirao edicije inspirisane unikatnim La Voiture Noire modelom koji je u februaru prodat za rekordan iznos. Obzirom na veliko interesovanje kupaca, Bugatti je spremio dvije verzije Chirona: Noire Sportive i Chiron Noire Elegance.

 

Elegantnija od dvije verzije je "Chiron Noire Elegance" ima eksterijer od crnih, neobojenih karbonskih vlakana. Prednja maska je blago redizajnirana sa srebrnom "Macaron" Bugatti oznakom. Tamna tema je korištena i za kočiona kliješta koja se nalaze iza novog seta felgi koji nosi naziv "Caractere". Karakteristična C linija je u crnoj boji, izrađena od poliranog aluminijuma. Karbonska vlakna su korištena i pri izradi poklopca motora, a oznake "Noire" se mogu naći ispod bočnih panela, konzoli, naslonima za glavu koje zajedno sa naslonima za glavu daju na ekskluzivnosti automobila. Druga, Noire Sportive verzija je praktično ista, osim što je karbon u mat crnoj nijansi. Detalji poput izduva, točkova, spojlera i maske su takođe u mat crnoj, dok su po svemu drugom skoro isti.

 

Koju god ediciju da odaberete, pod haubom ćete imati 8.0 litarski W16 motor s četiri turbo punjača, 1.500 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta. Iako neće biti rijetki kao La Voiture Noire, i dalje će biti veoma ekskluzivni obzirom da je proizvodnja ograničena na 20 primjeraka. Prvi primjerak će doći do svog vlasnika u drugom kvartalu 2020. godine, a početna cijena iznosi tri miliona eura.

21:30 | Nov 30, 2019

KOMENTARI (0)