VIJESTI / TUNING

„Beauty tretman“ skupocjenog Nissana R34 GT-R (VIDEO)

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

nissan

Nissan R34 GT-R Nismo Z-Tune

Jedan od kultnih automobila čija vrijednost iz godine u godinu raste

 

Nissan R34 GT-R je predstavljen prije dvije decenije, a veliku popularnost je stekao u filmu Fast & Furious gdje ga je vozio jedan od glavnih protagonista radnje. Osim svojih filmskih uloga, R34 je i dan danas jedan od najperformantnijih automobila. Opseg nadogradnji koje su ljudi radili na ovim automobilima veliki te su postignuti neki impresivni rezultati.

 

Cijena primjerka u fabričkom stanju doseže, pa čak nekada i prelazi 100.000€. U ovom slučaju o kojem govorimo u članku, radi se o posebnom GT-R-u R34 sa oznakom Nismo Z-Tune. Svega 18 takvih automobila je napravljeno, a njihova vrijednost doseže čak i do 400.000€!

 

Z-Tune primjerci su nastali na poseban način. Nissan je otkupljivao rabljene primjerke ovog automobila u V-Spec izvedbi. Uslov je bio da automobili ne smiju imati više od 18.000 milja na satu (približno 29.000 km). Nissanov sportski odjel, Nismo, rastavljao je automobile i prerađivao ih. Svi primjerci osim jednog su obojeni u posebnu Z-Tune srebrnu nijansu, a jedini primjerak koji nije obojen tom bojom je upravo ovaj o kojem pišemo.

 

Midnight ljubičasta nijansa ovaj automobil čini najrjeđim R34 GT-R-om  na svijetu, a samim tim i najskupljim. Obzirom na tretman koji uživa kod svog trenutnog vlasnika, njegova vrijednost je u potpunosti opravdana. Pogledajte kako izgleda jedan „beauty“ tretman ove skupe i rijetke zvijeri.

18:10 | Oct 6, 2019

KOMENTARI (0)