VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bentley Bacalar u duginim bojama

bentley

Bentley Azure Purple

bentley

Bentley Sequin Blue

bentley

Bentley Jetstream II

bentley

Bentley Apple Green

bentley

Yellow flame

bentley

Bentley Orange flame

bentley

Bentley Dragon Red II

bentley

Bentley Bacalar

Na svu sreću, niti jedan od 12 primjeraka modela Bacalar neće biti obojen na ovaj način

 

Bentley je nedavno održao online takmičenje među svojim uposlenicima i njihovim porodicama u kojem je bilo potrebno dizajnirati savršeni Mullinerov Bacalar. Direktor dizajna, Stefan Sielaff je izabrao pobjednika, a to je Bacalar u duginim bojama kojeg je kreirala Eleanor. Njen dizajn je ocijenjen kao najbolji dizajn eksterijera, te je tako odnijela pobjedu.

 

Na svu sreću, niti jedan od 12 primjeraka Bacalara neće biti „skrnavljen“ na ovaj način, osim ako neki kupac ne bude želio upravo ovakav automobil u svojoj kolekciji. Iz Bentleya su izjavili kako je u potpunosti izvodivo staviti kompletan spektar boja na vozilo. Ono što je zanimljivo je činjenica da je pobjednica ovog takmičenja koristila sedam nijansi Bentleyevih postojećih boja koje savršeno reprezentuju sedam duginih boja:

-          Dragon Red II (korištena na modelu GT V8 2012. godine i Bentayga)

-          Orange flame

-          Yellow flame

-          Apple Green

-          Jetstream II (metalik plava)

-          Sequin Blue

-          Azure Purple

 

Svih 12 primjeraka Bacalara imaju svoje kupce, a jedan primjerak ovog vozilo košta 1,5 miliona funti. Bentleyev roadster pokreće moćni 6.0 litarski biturbo W12 motor koji isporučuje 650 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Iz Bentleya tvrde kako ovaj limitirani model od 0 do 100 ubrzava za 3,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h.

08:23 | May 22, 2020

KOMENTARI (0)