VIJESTI / PREMIJERE

Bentley Bentayga Pearl of Gulf by Mulliner

bentaygapearl

Bentley Bentayga Pearl of Gulf by Mulliner

bentaygapearl

Bentley Bentayga Pearl of Gulf by Mulliner

bentaygapearl

Bentley Bentayga Pearl of Gulf by Mulliner

Specijalna edicija Bentleyevog SUV-a u čast naslijeđa ronilačke potrage za biserima u arapskom zaljevu

 

Bentley je kreirao ultimativni model za kolekcionare. Inspirisan je bogatom historijom i naslijeđem ronilačkih potraga za biserima u arapskom zaljevu. Rađen je ekskluzivno za kupce na Bliskom Istoku, a biće izrađeno svega pet primjeraka.

 

Svih pet primjeraka, nazvanih Bentayga Mulliner Pearl of Gulf (Bentayga Zaljevski Biser), biće ručno izrađeni u Mullinerovoj fabrici. Automobil će krasiti motivi arapskog zaljeva. Enterijer automobila je izrađen tako da podsjeća na tradiciju i bogatu historiju ronjenja i potrage za biserima, tradiciju dugu gotovo čitav milenij, a nekada je to bio glavni faktor ekonomskog napretka čitave regije. Za izradu enterijera su korišteni visokokvalitetni i izuzetno rijetki materijali. Ispred suvozača, na drvenoj površini izrađenoj od eukaliptusa, oslikani su jedrenjaci kojima su ronioci putovali.

 

Sjedišta su presvučena u dvije boje – boja kože, dok je radi kontrasta korištena tamnija nijansa sive, nazvana „Brunel“. Brunel boju nalazimo i na instrument tabli, kao i na ivici upravljača. Cijela kabina je urađena u kombinaciji dvije pomenute boje, ali su koristili i zlatni konac za određene šavove. Vizuelno, radi se o ekskluzivnom, rijetkom i dragocjenom modelu kao što su i biseri iz arapskog zaljeva.

 

Objektivno, ovo je i dalje standardna Bentayga. Pod haubom je 6.0 litarski W12 koji razvija 600 KS, do stotke stiže za četiri sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 301 km/h. Iako u saopštenju za medije koje smo dobili od Bentleya, ne stoji cijena ovog modela, ali je jasno da će zbog svoje ekskluzivnosti biti znatno skuplji od standardne verzije.

20:58 | Mar 20, 2019

KOMENTARI (0)