VIJESTI / PREMIJERE

Bentley Continental GT dobio V8 motor

contigt

Bentley Continental GT V8

contigt

Bentley Continental GT V8

contigt

Bentley Continental GT V8

U ponudi coupe i kabriolet

 

Bentley je predstavio dvije nove verzije treće generacije modela Continental GT. Ovaj luksuzni GT automobil je dobio novi 4.0 litarski biturbo V8 motor koji razvija 542 KS i 770 Nm obrtnog momenta. I coupe i kabrio verzija imaju motor iste specifikacije.

 

Performanse ovog automobila su nešto slabije nego kod modela sa W12 motorom. Bentley Continental GT V8 Coupe od 0 do 100 stiže za 3,9 sekunde, dok kabriolet do stotke juri za 4 sekunde. Isti model sa W12 motorom do stotke stiže za 3,7 sekundi. I dalje, impresivan rezultat i za nijansu slabije performanse.

 

Iz Bentleya kažu da će ovaj model ponuditi i izvrsnu efikasnost, pored sjajnih performansi. Zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara, Continental GT V8 troši manje goriva i emituje manje CO2 u atmosferu. Za deaktivaciju cilindara potrebno je svega 20 milisekundi. Takođe, automobil ima i pametni pogon na sva četiri točka koji veći vremenski period koristi samo zadnji pogon dok se prednja osovina aktivira po potrebi.

 

Novi Continental GT V8 će biti najprilagodljiviji model iz Bentleya. Svi modeli dolaze na 20-inčnim desetokrakim flegama, ali kupci mogu izabrati jedan od još devet modela felgi čije veličine idu do 22 inča. Sedam standardnih boja dolazi kao i na drugim izvedbama modela Continental, ali je tu i proširena paleta boja. Kabrio izvedba će imati i haubu u drugoj boji.

 

Jedna od glavnih vizuelnih razlika V8 i W12 modela je auspuh. Dok W12 ima dva ovalna završetka izduvnog sitema, V8 model će imati četiri cijevi. Takođe, oznake V8 će biti vidljive na prednjim blatobranima.

 

Bentley je već počeo da prima narudžbe za ovaj model, a prve isporuke se očekuju u trećem kvartalu ove godine. To se odnosi na kupce u Americi, dok će ostatak svijeta dobiti Continental GT V8 u prvom kvartalu 2020.

17:06 | Mar 18, 2019

KOMENTARI (0)