VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bentley razmatra novi SUV

Veći od Bentayge

 

Wener Tietz, član upravnog odbora Bentleya, u intervjuu za britanski Autocar magazin, dodirnuo se mnogih zanimljivih pitanja koja se tiču budućnosti brenda. Tietz je dao prilično očekivane odgovore, obzirom na to da gotovo svi brendovi imaju iste poglede. Budućnost vide u SUV modelima.

 

Njihova popularnost ne jenjava i samim tim predstavljaju gotovo sigurnu investiciju i pun pogodak, u kojem god obliku ga napravite. Stoga, Bentley razmišlja o modelu koji bi bio veći od njihovog, za sada jedinog SUV-a u ponudi – Bentayge. Bentayga se pokazala izuzetno dobro, a od njenog predstavljanja do kraja 2018. godine, u Evropi su prodata 3.572 primjerka. Praktično, ona je nosilac prodaje, uz neizostavni Continental GT. Upravo je još jedan GT model takođe u opticaju za Bentley, pored SUV-a.

 

Ono što sigurno nećemo vidjeti u skorije vrijeme iz Bentleya je super automobil. Iz Bentleya žele ostati fokusirani na luksuzne GT automobile koji pritiskom na jedno dugme mogu postati sportske zvijeri, a ponovnim pritiskom, pitomi, luksuzni i prefinjeni automobili.

 

Što se tiče elektrifikacije Bentleyevih automobila, hibridna tehnologija je nešto što Bentley smatra izvjesnom budućnošću za modele u svojoj ponudi. Tietz smatra da u Bentleyu još nisu spremni za prelazak na potpuno električni pogon jer njihova tehnologija još nije dostigla taj nivo razvoja.

13:39 | Apr 12, 2019

KOMENTARI (0)