VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bentleyev Continental GT kao savršen prevoz do skijališta

bentley

Bentleyev Continental GT

bentley

Bentleyev Continental GT

Continental GT u neobičnom izdanju

 

Bentley je postavio nekoliko fotografija na svom Twitter nalogu na kojem možemo vidjeti drečavo plavi Continental GT koji djeluje po malo čudno. Sudeći po izgledu, primjerak sa fotografije je sličniji reli automobilima nego grand tourerima kojima inače pripada. O čemu se zapravo radi, još ne znamo. Misterija će biti uskoro otkrivena kada će Bentley „otkriti sve“. Šta je to sve? Moraćemo se strpiti da saznamo.

 

Jedan od detalja koji bi mogao pomoći u rješavanju misterije je su naljepnice američke kompanije Bomber koja se bavi proizvodnjom skijaške opreme. Kompanija je ujedno i Bentleyev saradnik, a fotografija je objavljena dan prije završetka takmičenja u Kitzbuhelu u Austriji. Na istom mjestu, nekoliko godina ranije, Red Bull je razbijesnio lokalne vlasti jer su provozali F1 bolid, a godinu kasnije i MotoGP motocikl na skijalištu. Čini se da je sada red na Bentleyu.

 

Continental GT djeluje kao da je spreman za sve. Naprijed se nalazi kuka za vuču, ovjes je značajno viši, a blatobrani su dobili plastične obloge, dok su gume sa dubljim profilom za bolji grip. Nećemo morati mnogo da čekamo, obzirom na to da bi Bentley već danas trebao da otkrije misteriju „reli“ izvedbe Continentala GT.

11:30 | Jan 28, 2020

KOMENTARI (0)