VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bentleyev novi SUV će zamijeniti Mulsanne

Novi flagship za čuvenog britanskog proizvođača

 

Bentley Mulsanne odlazi u historiju. Aktuelna generacija modela će biti ujedno i posljednja, te će njegov nasljednik biti potpuno novi model. Kao što sami možete zaključiti iz naslova, luksuznu limuzinu će zamijeniti luksuzni SUV. Sasvim logično i očekivano. Njihov SUV Bentayga bilježi odlične prodajne rezultate, te ne postoji razlog da u Bentleyu kupcima ne ponude novi SUV, još luksuzniji od Bentayge.

 

Mulsanne ima svoju bogatu historiju i priču, ali nažalost, to na današnjici ništa ne znači te će ga zamijeniti model koji tek treba da ostvari status legende, dok ćemo Mulsanne pamtiti kao oličenje Bentleyevih osobina. Ljubitelji limuzina će i dalje imati Flying Spur na raspolaganju, dok će Bentayga dobiti većeg i luksuznijeg brata.

 

Glavni razlog za veliku smjenu je isplativost. Dok u svijetu potražnja za luksuznim limuzinama rapidno pada, isto tako luksuzni SUV modeli bilježe drastičan rast prodaje i potražnje. Troškovi razvoja luksuznog SUV-a su približno isti kao i kod limuzine, ali su ti modeli daleko isplativiji Bentleyu zbog velike potražnje i same prodaje. U principu, Bentley neće morati da razvija potpuno novi model već će i Bentayga poslužiti kao dobar temelj za novi model, a samim tim možemo očekivati da to bude pravi „derivat“ prvog SUV-a u historiji Bentleya.

13:48 | Apr 7, 2020

KOMENTARI (0)