SPORT / BH AUTOSPORT

Bijeljina domaćin trećeg slaloma sezone

Duža pauza uzrokovana odgađanjem slaloma u Sarajevu

 

Učesnici šampionata BiH u slalomu su bili na neplanirano dugoj pauzii od takmičenja. Sredinom jula, tačnije 14.7.2019. godine bila je zakazana trka u Sarajevu, međutim, organizatori su dostavili dopis da se trka odgađa te su slalomaši morali čekati početak avgusta i slalom u Bijeljini.

 

Treću ovosezonsku trku šampionata BiH u slalomu organizuje AMKK Optima Motorsport Bijeljina. Oni su početkom jula uspješno organizovali brdsku trku u Loparama, a sada je pred njima novi izazov.

 

Trka „Nagrada Quattro Bijeljina 2019.“ se vozi na području Nove industrijske zone „ATC“, a sama staza je duga 1.510 m, a široka je 6,5 m. Ukupno će se voziti dva treninga i tri zvanične vožnje za plasman, a bodovaće se dva bolja rezultata.

 

Slalom je jedna od najmasovnijih disciplina u BiH, a tome doprinose veoma niski troškovi. I ovoga puta očekujemo veliki broj takmičara koji će doći u Bijeljinu, a obzirom na to da se trka osim za Šampionat BiH boduje i za Otvoreno prvenstvo RS-a koje prihvata vozače i koji nemaju bh. licencu, ne trebaju nas iznenaditi gostovanja i vozača iz zemalja regiona.

 

Trka se vozi u nedjelju, 4.8.2019., a start prvog treninga je planiran za 10:45. Početak prve zvanične trke planiran je 30 minuta nakon završetka drugog treninga.

15:24 | Aug 2, 2019

KOMENTARI (0)