VIJESTI / PREMIJERE

Bik za jurnjavu stazom

lambosc

Huracan Super Trofeo Evo Collector

lambosc

Huracan Super Trofeo Evo Collector

lambosc

Huracan Super Trofeo Evo Collector

lambosc

Huracan Super Trofeo Evo Collector

Specijalna edicija trkaćeg Huracana

 

Lamborghini Squadra Corse, trkaći odjel Lamborghinija je predstavio svoje novo čudovište. Najnovija kreacija je Huracan Super Trofeo Evo Collector 2019. To je specijalna edicija automobila koji se takmiči u Lamborghinijevom kup takmičenju. Novi Collector je predstavljen u Ženevi, ali ne na sajmu već na eventu koji je organizovao brend Roger Dubuis. Popularni proizvođač luksuznih satova je partner Lamborghini Squadra Corsea od 2017. godine.

 

Auto je dobio novu crno-zlatno livreju dizajniranu u Lamborghini Centro Stile. Osnovna boja je mat crna sa karbonskim detaljima, dok su zlatni naglasci smješteni na haubi, prednjem braniku, bokovima, difuzoru, zadnjem „peraju“ i krilu. Možemo reći da su zlatnom bojom naglašeni svi aerodinamički dodaci.

 

Pod haubom automobila nalazi se 5.2 litarski V10 motor koji razvija 630 KS. „Obični“ Super Trofeo Evo ima šestostepeni X-Trac sekvencijalni mjenjač koji snagu prenosi na zadnje točkove. Vjerujemo da će i Collector imati isti prenos jer sve drugo ne bi bilo dovoljno dobro za ovakav automobil.

 

Kako se radi o specijalnoj ediciji, Lamborghini je odlučio da napravi 88 primjeraka ovog automobila. Naravno, i kada ga kupite ne možete ga nigdje voziti na cesti jer se radi o trkaćem automobilu. Iako za sada ne postoje zvanični podaci o cijeni, ovo zadovoljstvo će sigurno koštati preko 250.000€, ako gledamo cijenu prošle specijalne edicije Super Trofeo modela.

08:29 | Mar 7, 2019

KOMENTARI (0)