VIJESTI / PREMIJERE

BMW Concept 4 će vas razočarati

bmw

BMW Concept 4

bmw

BMW Concept 4

bmw

BMW Concept 4

bmw

BMW Concept 4

Ipak, serijski model bi trebao imati normalne „bubrege“

 

Imali smo razumijevanje za ogromnu masku hladnjaka na novoj seriji 7, kao i novom X7. Ipak, za ovakvo nešto ne možemo pronaći logično objašnjenje. BMW je predstavio Concept 4, koncept nove serije 4 koja će u serijskoj izvedbi (nadamo se) biti znatno drugačija od koncepta.

 

Zapravo, jedino što nam na ovom konceptu smeta jeste njegova stupidna maska hladnjaka. Bubrezi koji su postavljeni vertikalno su nesrazmjerno visoki i krajnje neugledni. Ostatak koncepta djeluje skladno, ali ne možemo da „progutamo“ bespotrebno veliku masku hladnjaka.

 

Iz BMW-a kažu da su inspiraciju za ovaj model pronašli u legendarnim modelima kao što su 328 i 3.0 CSi, ali iskreni da budemo, inspiracija ovoga puta nije bila prava te na modernom BMW-u ovakvi bubrezi se jednostavno ne uklapaju.

 

Okrenimo se ipak pozitivnim stvarima, a to su definitivno prednja, laserska svjetla. Veoma uska i diskretna svjetla nemaju klasično kućište, odnosno već ustaljeni stakleni ili plastični pokrov, već su zapravo „gola“. Njihova trodimenzionalna struktura ih čini savršeno istaknutim sa njihovim unutrašnjim elementima. Odmah ispod svjetala, nalaze se masivni otvori za zrak koji služe za rashlađivanje motora, kao i kočionog sistema.


Iz BMW-a nisu dali nikakve tehničke karakteristike koncepta. Čini se da samo „ispituju“ mišljenje javnosti o smjeru u kojem će njihov dizajn ići u budućnosti, te da će nova serija 4 biti ipak znatno konvencionalnija.

12:44 | Sep 10, 2019

KOMENTARI (0)