VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW iNext testiran na ekstremnoj hladnoći

bmw_inext

BMW iNext

bmw_inext

BMW iNext

bmw_inext

BMW iNext

Naredni električni Bavarac

 

Razvoj BMW-ovog iNext modela se privodi kraju i započinju posljednje pripreme za početak proizvodnje. Kako smo navikli od njemačkih proizvođača, svaki novi model se temeljito testira i dovodi do željenog nivoa kvaliteta koji sa sobom nosi pouzdanost, a to je ono što ih krasi već decenijama.

 

BMW više ne možemo smatrati novajlijom u svijetu električnih vozila. Njihov i3 je na tržištu već šest godina, a pored njega tu je i hibridni i8. Možemo reći da su dovoljno dugo tu, da je došlo vrijeme i za proširenje ponude, a proširenje stiže u vidu modela iNext. Cilj je postavljen visoko – iNext treba da bude žestok rival Tesli.

 

Prototip modela iNext je u proteklih par dana testiran u Švedskoj. Skandinavija je poznata po surovo hladnim zimama i teškim uslovima koji su veliki ispit za automobile. Postoji više razloga zašto je BMW odabrao baš Švedsku za testiranje novog iNext modela. Prvi od njih je svakako količina snijega i leda, te su bili u prilici da testiraju ponašanje automobila na skliskoj podlozi. Drugi, možda još bitniji razlog je test izdržljivosti. Cilj je bio da vide koliko hladnoća utiče na električni motor, sistem upravljanja energijom, ali i na samu bateriju.

 

Ovaj model bi trebao biti odgovor na Tesla Model X i Jaguar I-Pace. Prošle godine, debitovao je kao koncept i tada je djelovao izuzetno futuristički, naročito enterijer. Zahvaljujući dobroj kamuflaži, ne možemo još govoriti o tome koliko će ličiti na koncept. Ono što sigurno znamo je podatak da stiže 2021. godine. Glavna obilježja iNext modela biće autonomna vožnja i povezivost. BMW-ov električni crossover će imati pogon na sva četiri točka i postavke ovjesa specifične za ovaj model.

 

10:00 | Feb 9, 2019

KOMENTARI (0)