VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW kroz video najavio iX3, i4 i iNext

bmw

BMW iX3

bmw

BMW i4

bmw

BMW iNext i i4

Sva tri modela ulaze u proizvodnju do kraja 2021.

 

BMW se ozbiljno posvetio električnim vozilima.  Velika sredstva su uložena u razvoj tih automobila, platformi i tehnologije koja bi odgovarala tom tipu vozila. Već dugo vremena se priča o njihovim novim električnim automobilima, međutim do sada smo vidjeli samo kamuflirani iNext. Sada, u press materijalu, sasvim netipično, stigao nam je i „špijunski“ materijal.

 

Pored teksta, stigle su fotografije kamufliranih modela iNext, i4 i iX3. Do sada smo navikli da električni automobili imaju u najmanju ruku čudan dizajn, ili se radi o suludo brzim hiperautomobilima. BMW se fokusira na to da se električni automobili ne razlikuju od običnim ni po čemu drugom osim po pogonskoj jedinici.

 

Najbolji dokaz za to je iX3. Kada sve sagledate, to je zaista samo električna verzija običnog X3 terenca, sa blago izmijenjenim prednjim i zadnjim krajem. Odbačena je rešetka na „bubrezima“ i ubačen je plastični poklopac, a zadnji kraj nema ukrasne završetke izduvnog sistema jer nema ni izduvnog sistema.

 

Za razliku od iX3, i4 je potpuno novi model koji na prvi pogled najviše podsjeća na seriju 3. Zapravo, radi se o četverovratnom coupeu, a prolazi kroz isti testni program kao i iNext. Iz BMW-a su izjavili kako bi i4 trebao imati domet od 600 km, a od 0 do 100 bi ubrzavao za 4 sekunde. Njegova proizvodnja počinje 2021. godine.

 

Na kraju, BMW iNext. Iz BMW-a ovaj model smatraju ključnim obzirom na to da će donijeti najnovije inovacije po pitanju dizajna, povezivosti i elektrifikacije. Takođe, sa iNext stiže i treći nivo autonomije, a domet bi trebao biti isti kao i kod modela i4. Kao i njegov „brat“ i4, iNext ulazi u proizvodnju 2021.

08:23 | Mar 26, 2019

KOMENTARI (0)