VIJESTI / TUNING

BMW M8 iz G-Powera snagom „pomiče planine“

bmw

G-Power G8M Bi-Turbo

bmw

G-Power G8M Bi-Turbo

bmw

G-Power G8M Bi-Turbo

bmw

G-Power G8M Bi-Turbo

bmw

G-Power G8M Bi-Turbo

Čak 820 KS pod haubom moćnog bavarskog kabrioleta

 

Zaboravite na koronu! G-Power je kreirao zvijer koja će uništiti virus i pokoriti ceste. Poznata tuning kuća je tunirala novi BMW M8 i podigla njegovu snagu na nivo koji vam ulijeva strah u kosti. M8 je zvijer kojoj morate pristupiti sa velikom dozom poštovanja, a pogotovo kada se radi o verziji iz G-Powera. Umjesto 600 KS koliko ima standardni M8, i 617 KS koliko ima M8 Competition, M8 iz G-Powera raspolaže sa čak 820 KS.

 

Uz brutalnu snagu dolazi i još brutalniji obrtni moment koji iznosi 1.000 Nm. Pod haubom su rađeni obuhvatne nadogradnje 4.4 litarskog biturbo V8 motora. Rađeno je i na softveru, ali i mehaničkim komponentama. Turbo punjači su dobili veće kompresorske rotore dok je fabrička kontrolna jedinica motora dobila novi program. Izduvne cijevi je moguće dobiti sa ili bez sportskih katalizatora, dok se straga nalazi titanijumski izduv sa karbonskim završecima.

 

G-Power nudi još dvije verzije modela M8, ali su slabije. Osnovni model ima 720 KS i 850 Nm obrtnog momenta, dok je srednji model dostupan sa 770 KS i 930 Nm. Vizuelno, M8 stiže na 21-inčnim Hurricane RR felgama u dijamantnoj crnoj boji, neovisno od jačine automobila.

18:05 | Mar 25, 2020

KOMENTARI (0)