VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW najavio dolazak njihovog sportskog automobila

bmw

BMW Vision M Next

bmw

BMW Vision M Next

bmw

BMW Vision M Next

bmw

BMW Vision M Next

Gotovo izvjesno da će biti elektrifikovan

 

BMW je proizvođač kojeg vezujemo uz sportske automobile, ali posljednji pravi sportski automobil koji su proizveli jeste legendarni M1. Od tada, BMW proizvodi samo sportske izvedbe njihovih standardnih modela. To će se uskoro promijeniti, barem prema riječima Markusa Flascha.

 

Iz BMW-a imaju i konkretne planove kako će novi superautomobil izgledati. Flasch je isključio mogućnost da će novi model biti konkurencija Mercedesovom AMG One hiperautomobilu, ali će i dalje biti veoma brz i performantan auto. Iako nije direktno izjavio, Flaschova izjava nas itekako navodi na to da će novi sportaš iz Minhena biti elektrifikovan. Da li će biti hibrid ili potpuno električni auto, još ne znamo.

 

Projekat je još uvijek u početnoj fazi. Iz BMW-a još uvijek ispituju mogućnosti tog modela. Hibridna verzija, kao i električna su još uvijek u razmatranju te nije 100% sigurno da će model biti zaista elektrifikovan. Flasch je izjavio da će se u BMW-u odlučiti na taj potez samo ukoliko te verzije donesu poboljšanja u vidu performansi i karaktera autombila.

 

Vrlo je moguće da će novi BMW-ov superautomobil biti baziran na konceptu Vision M Next koji je predstavljen nešto ranije ove godine. Postoje različiti faktori koji će odlučiti o sudbini ovog automobila, a takođe je poznato da i8 za sada nema direktnog nasljednika što bi takođe moglo ići u korist ovog automobila.

09:04 | Sep 13, 2019

KOMENTARI (0)