VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW najavio dolazak novog X6

Premijera treće generacije u narednim danima

 

BMW je na svojoj Facebook stranici objavio teaser video za svoj, sada već prepoznatljivi coupe SUV – X6. Kada je prvi put predstavljen, izazvao je brojne kontroverze obzirom na to da niko do tada nije proizveo terenac u coupe izvedbi. Sada, u ponudi imamo ne samo BMW-ove coupe SUV-ove, već su tu i Mercedesovi, Porscheov, Audijev, a na pojedinim tržištima takve automobile nude i Renault i Škoda.

 

Pionir coupe SUV-ova stiže u svojoj trećoj generaciji, a BMW je spremio tehnološkog blizanca aktuelnoj generaciji BMW-a X5. U narednih nekoliko dana trebali bismo vidjeti njegovo premijerno predstavljanje. Za sada, možemo nagađati kako će izgledati. U teaseru se vide njegova svjetla i prepoznatljiva maska hladnjaka, ali ono što je neobično jeste da ta maska djeluje kao da je osvijetljena.

 

Treća generacija ovog popularnog SUV-a će, u zavisnosti od regije, biti nuđena sa turbo dizelskim i turbo benzinskim motorima, šestocilindarskim i osmocilindarskim. Svakako, entuzijasti jedva čekaju X6 M koji će nešto kasnije stići na tržište, a pod haubom će imati 4.4 biturbo V8 motor koji će u najsnažnijoj, Competition izvedbi, razvijati više od 600 KS.

 

Novi X6 će debitovati u narednim danima, a prvo pojavljivanje će vjerovatno imati na frankfurtskom sajmu automobila. Prodaja bi trebala početi krajem godine, a prvi primjerci će najvjerovatnije stići na njemačko tržište.

20:18 | Jul 2, 2019

KOMENTARI (0)