VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW najavio trkaći M4 GT3

Najavu trkaćeg modela su iskoristili da podijele i nekoliko detalja o cestovnoj verziji

 

Pred nama je još uvijek višemjesečno čekanje na novi BMW M4, a možda čak i više od godine. Do sada smo imali priliku da vidimo Concept 4, ali i špijunske fotografije novog M4. BMW je odlučan da kvalitetno najavi i promoviše novu generaciju sportskog coupea, a postoji li bolji način od trkaće verzije tog istog automobila? Autosport je utkan u DNK bavarske kompanije te su početak najavne kampanje označili teaserom novog M4 GT3 modela.

 

Trkaća verzija BMW-a M4 je relativno slična i cestovnoj koju ćete moći sresti i na ulici i u krajnjem slučaju kupiti u lokalnom BMW salonu. Što se stilizacije tiče, teaser ne otkriva mnogo toga, ali ono što sigurno vidimo jesu masivni „bubrezi“ koje smo već vidjeli na Concept 4 modelu. Ono što ne možemo vidjeti jeste i to koliko duboko ulaze u branik.

 

Jedino što zasigurno znamo je da će novi M4, kao i M4 GT3 pokretati isti motor. Radi se trolitarskom, turboprehranjivanom rednom šestocilindarskom motoru. Motor kodne oznake S58 već je u upotrebi u modelima X3 M i X4 M, a kako stoji u saopštenju za medije, M4 će raspolagati sa preko 500 KS.

 

M4 GT3 bi trebao debitovati u drugoj polovini 2020. godine što bi moglo značiti da će biti predstavljen na frankfurtskom sajmu krajem septembra. Ipak, to ne znači da ćemo tada vidjeti i cestovni M4, pogotovo ako pogledamo primjer modela M8 GTE i cestovnog M8. Trkaći, GTE model je predstavljen znatno prije svoje serijske izvedbe te bi u slučaju M4 i M4 GT3 situacija mogla biti ista.

08:50 | Dec 7, 2019

KOMENTARI (0)