VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW objavio prvi teaser serije 8 Gran Coupe

Debituje u junu

 

BMW će krajem juna organizovati svoj NextGen event u Minhenu. Radi se o BMW-ovom autoshowu koji će se održati u BMW Weltu, a sva dešavanja moći će se pratiti i putem interneta preko live streama. Događaj će se održati od 25. do 27. juna. Prva premijera koja je planirana za NextGen je premijera BMW-a serije 8 Gran Coupe.

 

Na BMW-ovim profilima na društvenim mrežama, juče je objavljen prvi teaser koji ne otkriva mnogo. Zapravo vidimo samo siluetu i „kvalitetno“ zamaskirane sve druge detalje na automobilu. U jednu ruku, gotovo da znamo kako će serija 8 Gran Coupe izgledati. Nakon brojnih špijunskih fotografija, upoznati smo sa skoro svim detaljima novog Bavarca.

 

Gledajući kompletnu sliku ovog automobila, iako je blago produžen i prilagođen za dodatni par vrata, ova „family friendly“ izvedba osmice nije uništila snažan coupeovski karakter koji posjeduje. Iz BMW-a su se potrudili da ponude koliko toliko isti automobil, pa možemo reći da su mislili i na samce, ali i na porodične ljude koji tu i tamo vole otići na stazu.

 

Prvi modeli BMW-a serije 8 Gran Coupe imaće benzinski 4.4 biturbo V8 motor sa 523 KS, dok će na evropsko tržište kasnije stići i verzija sa dizelskim motorom. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni M izvedbu koja juri Nordschleifeom, a očekuje se da ima preko 600 KS.

08:24 | May 4, 2019

KOMENTARI (0)