VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW-ov teaser pokazuje novi M135i

Nije render, nije skica, ovo je prva fotografija nekamufliranog BMW-a serije 1

 

BMW je danas odlučio da nam razbudi maštu i podigne interesovanje javnosti na maksimum. Na svojim profilima na društvenim mrežama započeli su skidanje kamuflažne folije sa automobila. Pomislili smo da je vrijeme za premijeru, međutim prevarili smo se. To je bilo samo „zagrijavanje“.

 

Zvanično predstavljanje nove generacije serije 1 najavljeno je u „narednim danima“, šta god značilo. Novi BMW serije 1 nailazi i nailaziće na brojne kritike i osude fanova BMW-a jer po prvi put odbacuje zadnji pogon i prelazi na prednji. Ipak, dokaz da prednji pogon može biti zabavan su i Honda Civic Type R, Volkswagen Golf GTI, Renault Megane RS...

 

Tako je BMW prisegnuo za hot hatch varijantom jedinice. Nakon M135i u prošloj generaciji, u novoj će ljuti „kec“ razvijati 302 KS i konkurisati Golfu R. Iz BMW-a su naglasili kako je nova jedinica smještena na novoj platformi, a ne na prilagođenoj Minijevoj.

 

Novi M135i će imati standardni xDrive pogon na sva četiri točka i osmostepeni automatski mjenjač. Pokretaće ga 2.0 turbo benzinski motor sa 306 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Osim jačeg motora, M135i će biti i lakši zahvaljujući upotrebom FAAR platforme za seriju 1. Time je ušteđeno u prosjeku oko 20 kg, a povećan je prostor u unutrašnjosti i prtljagu. Premijerno pedstavljanje novog BMW-a serije 1 zakazano je za 27. maj ove godine.

00:09 | May 17, 2019

KOMENTARI (0)