VIJESTI / PREMIJERE

BMW predstavio X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

bmw

BMW X5 Protection VR6

Otporan na metke iz kalašnjikova, a uz doplatu i na napade dronova

 

Ukoliko ste planirali putovanje u neki veoma opasan dio svijeta gdje su pucnjave toliko česte kao dio svakodnevnice, ali ipak želite da kroz sve to prolazite sa stilom i pokažete svoj status, onda je BMW napravio izvrsno vozilo za vas. Naime, bavarski gigant je predstavio X5 Protection VR6, jednostavnije rečeno blindirani X5.

 

Novi X5 je debitovao prošle godine, a od tada su nam stigle M Performance i X5 M izvedbe, a sada se u ponudi nalazi i blindirana izvedba. X5 Protection VR6 je naziv koji zapravo simbolizuje nivo zaštite koju oklop ovog automobila pruža. Ovaj X5 je potpuno otporan na matke ispaljene iz puške AK-47, u svakodnevnoj komunikaciji poznatija kao „kalašnjikov“. Osim što je otporan na metke, ovaj X5 može izdržati i eksploziju čak 15 kilograma TNT eksploziva na samo četiri metra udaljenosti.

 

Kako bi obezbijedili ovaj nivo zaštite, BMW je dodatno ojačao čelične panele na karoseriji, ugradio čelična vrata i krov. Takođe, u upotrebi je i aluminijska zaštita podvozja automobila i prljažnika. Debljina stakala iznosi 30 milimetara, a ukoliko dođe do razbijanja stakla, automobil posjeduje zaštitu kako putnici ne bi zadobili posjekotine.

 

Uz doplatu, možete dobiti dodatnu zaštitu podvozja koja može izdržati i eksploziju ručne bombe, a ukoliko se nalazite u ratnoj zoni te neprijateljske snage koriste i dronove, zaštita na krovu može izdržati eksploziju 200 grama C4 eksploziva.

 

X5 Protection VR6 dolazi na 20-inčnim felgama sa ojačanom strukturom koja vam omogućava da nastavite vožnju, čak i ako u potpunosti izgubite pritisak u gumama. Rezervoar goriva je posebno zaštićen, a ukoliko dođe do bušenja rezervoara, ugrađen je poseban sistem koji sam detektuje pukotinu i začeplja je.

 

Automobil pokreće dobro poznati 4.4 litarski biturbo V8 motor koji razvija 523 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 ubrzava za 5,9 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 210 km/h. Iz BMW-a još nisu objavili cijenu ovog automobila, ali svakako možemo očekivati šestocifreni iznos.

11:20 | Aug 27, 2019

KOMENTARI (0)