VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW razmišlja o povratku oznake CSL

Ostaju i dalje vjerni zadnjem pogonu

 

Kada je BMW najavio prve modele se prednjim pogonom, ozbiljno smo se uplašili jer smo pomislili da se bliži kraj svijeta. BMW i prednji pogon – nekako nam ne idu zajedno. Zbog toga su izgubili simpatije jednog dijela svojih, sada već bivših ljubitelja. Međutim, „bjegunci“ su pogriješili jer BMW očito nije rekao zbogom zadnjem pogonu.

 

Iz BMW-a su izjavili kako će novi M3, kojeg svi nestrpljivo isčekujemo, imati „old school“ izvedbu sa zadnjim pogonom i ručnim mjenjačem. Indirektno, saznali smo da će novi M3 vjerovatno imati svoju xDrive verziju za široke mase, dok će ovu konvencionalnu kupovati entuzijasti i ljubitelji starog koncepta BMW-ovih modela.

 

Nešto što nam je privuklo posebnu pažnju jeste izjava da u BMW-u planiraju napraviti nove CS modele, koji čak ne moraju nužno biti coupei. Drugim riječima, nemojte se iznenaditi ako jednoga dana dobijemo M3 CS ili SUV sa oznakom CS. Takođe, mašta se posebno probudila kod izjave da je vrlo moguće oživljavanje čuvene CSL oznake. Ukoliko se to desi, M2 je jedan od prvih i najprikladnijih kandidata za dobijanje CSL izvedbe.

 

Od manje dobrih vijesti, iz BMW-ovog M odjela su izjavili kako nećemo dobiti M izvedbe serije 1 kao ni crossovera X2. Takođe, u bližoj budućnosti ne možemo se nadati ni M izvedbi modela Z4 jer bi bilo izuzetno teško smjestiti veliki motor u jedan sportski roadster.

13:38 | May 13, 2019

KOMENTARI (0)