SPORT / WTCR

BMW serije 3 se vraća na stazu

Team BMW i Pirtek Racing u novu BTCC sezonu ulaze sa novim automobilom

 

Jedan od najuspješnijih touring automobila svih vremena se vraća na stazu, u pohod na novu titulu. BMW serije 3 ponovo će juriti stazama širom Britanije, a zasluge za to snosi West Surrey Racing, odnosno Team BMW. Osim njih, automobil će koristiti i BMW Pirtek Racing. Za volanom BMW-a 330i M Sport naći će se Colin Turkington, branilac titule, Tom Oliphant (obojica u Team BMW), a treći automobil vozi Andrew Jordan za BMW Pirtek Racing.

 

BMW serije 3 ostvario je velike uspjehe u BTCC-u, još u danima kada je korišten E30 M3 grupe A, zatim E36 320i u vrijeme superturizmo automobila, a kasnije i 320si pod S2000 pravilima. Novi, 330i M Sport nastao je na sedmoj generaciji serije 3, poznatoj i kao G20.

 

O povratku legendarnog automobila u šampionat, govorili su Dick Bennets šef tima, kao i Graeme Gireve, CEO BMW-a u Velikoj Britaniji.

 

„Zaista smo sretni što vraćamo BMW serije 3 u BTCC. Postigli smo velike uspjehe sa petom generacijom ovog modela, 320si, u periodu od 2007. do 2012. Izuzetno smo uzbuđeni da vidimo koliko je konkurentan novi automobil. Mnogo truda i napornog rada je uloženo u stvaranje 330i, ali smo uvjereni da smo stvorili pobjednički automobil.“, rekao je Bennets.

 

„BMW serije 3 ima izuzetno bogatu i uspješnu historiju u autotrkama, a naročito u BTCC-u gdje važi za jedan od najuspješnijih modela svih vremena. Ponosni smo na novi model i nadamo se da će se tradicija nastaviti. Ovo je potpuno novi BMW serije 3 i želimo na najbolji mogući način promovisati novi model. Očekuje nas uzbudljiva godina sa našim partnerima West Surrey Racingom.“, zaključio je Grieve.

 

BTCC sezona kreće 6.-7.4.2019. godine trkom na legendarnom Brands Hatchu.

09:54 | Feb 27, 2019

KOMENTARI (0)