VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW Serije 4 debituje 2. juna

bmw

BMW 4 Concept

bmw

BMW 4 Concept

bmw

BMW 4 Concept

bmw

BMW Serije 4

Spremite se na veliku vertikalnu masku hladnjaka

 

BMW će sutra predstaviti osvježenu Seriju 5 i Seriju 6 GT. I dok čekamo dolazak konvencionalno dizajniranih i općeprihvaćenih BMW-ovih modela, BMW je došao sa informacijom o dolasku nove Serije 4 koja je sve, samo ne konvencionalno dizajnirana i općeprihvaćena. Naprotiv, Concept 4 je već digao dosta prašine i naišao na prilično negativne komentare, a dok smo se nadali da je to sve samo stvar koncepta, uskoro su počele pristizati špijunske fotografije produkcijskog modela Serije 4 i tada smo svi shvatili da ćemo se morati navići na vertikalne „bubrege“.

 

Još jednu potvrdu dolaska nove Serije 4 sa vertikalnim bubrezima dobili smo danas sa prvim teaserom koji je BMW objavio za ovaj model. Na prilično tamnoj fotografiji ipak se jasno vidi orijentacija BMW-ovog „zaštitnog znaka“ svih modela koji su već godinama bili postavljeni horizontalno. Iako po špijunskim fotografijama ne možete suditi automobilu, možemo reći da je BMW jedinu grešku u dizajnu napravio upravo kod maske hladnjaka, obzirom na to da nova Serija 4 izgleda poput smanjene „osmice“ koja je pokupila brojne simpatije.

 

Premijera nove Serije 4 će biti održana 2. juna i to putem online prezentacije. U bližoj budućnosti možemo očekivati dolazak Serije 4 Gran Coupe, a nakon nje i potpuno električni i4 koji će biti najsnažniji model iz porodice Serije 4. Među posljednjima, možemo očekivati i dolazak sportskog M4 modela koji će u Competition verziji razvijati čak 510 KS. Postoje glasine i o dolasku modela M4 Gran Coupe koji bi bio direktan rival Audiju RS5 Sportback.

10:16 | May 26, 2020

KOMENTARI (0)