VIJESTI / TUNING

BMW X3 M i X4 M sa 610 KS

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

bmw

BMW X3 M Dahler

„Jaki poput grizlija“

 

Tako barem kažu iz švajcarske tuning kuće Dahler. Ranije ove godine, BMW je predstavio M verzije nove generacije modela X3 i X4, a s njima su stigle i Competition izvedbe. Ako iz nekog razloga ne želite Competition model, onda je Dahler rješenje za vas jer su spremili tuning paket za novi X3 M i mehanički identični X4 M.

 

Jak poput grizlija, ali prizemni i elegantni – tako opisuju ova dva modela nakon tretmana koji je snagu 3.0 litarskog rednog šestaka s turbo punjačem koji pokreće ove zvijeri, podigao na 610 KS i 760 Nm obrtnog momenta. Snaga standardnih modela iznosi 480 KS i 600 Nm što je značajan skok. Uklanjanje elektronske blokade je potez koji će svakako usrećiti one s teškom nogom na papučici gasa, a pogotovo one koji žive u Njemačkoj i često koriste Autoban. Iz Dahlera najavljuju još više snage i veću brzinu sa Stage 2 paketom koji je trenutno u razvoju.

 

Budite sigurni da ćete biti primjećeni u Dahlerovim primjercima X3 M i X4 M. Izgled je blago izmijenjen, ali ne mnogo kako se ne bi kvario inače odličan posao BMW-ovih dizajnera. Ovjes je nešto niži pa je i sam automobil bliži tlu, a po izboru kupca, automobil stiže na 21 ili 22-inčnim felgama. Takođe, ugrađen je potpuno novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika za bolji zvuk, ali i povoljan uticaj na performanse.

08:04 | Dec 5, 2019

KOMENTARI (0)