VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW X5 M Competition sve bliži predstavljanju

x5mc

Render BMW X5 M Competiton

x5mc

Render BMW X5 M Competiton

Jači od standardnog X5 M

 

BMW je nedavno predstavio X3 M i X4 M sa Competition paketom. To su zapravo poboljšane verzije aktuelnih M inačica automobila, a svoju prvu upotrebu, Competition paket je doživio sa modelima M2 i M5. Sada su taj „slatki“ paket dobili i X3 M i X4 M, a na putu je i X5 M Competition.

 

Standardni X5 M pod haubom će imati 4.4 biturbo V8 sa 600 KS. X5 M je zamišljen kao performantna izvedba njihovog popularnog terenca stvorena za uživanje, dok će X5 M Competition biti orijentisan ka brzini na stazi. Tako će motor dobiti pojačanje od 25 KS, drugačiji ovjes i drugačije postavke samog automobila.

 

Vizuelno, X5 M Competition dobiće poseban dizajn prednjeg i zadnjeg branika, kao i karakteristične boje za ovaj performantni paket. Sa ovim paketom, GLE 53 AMG će dobiti dostojnog rivala u BMW-u X5 M Competiton. U toj velikoj njemačkoj trojci, Audi je izostao ih bitke u ovom segmentu. Ipak, AMG GLE Coupe i X6 M koji bi takođe mogao dobiti Competition paket u novoj generaciji će itekako imati ozbljnog konkurenta iz Ingolstadta – naravno radi se o RS Q8.

 

Predstavljanje BMW-a X5 M očekuje se kasnije ove godine, a sa nestrpljenjem čekamo nove informacije kako o standardnoj, tako i o Competition izvedbi modela.

14:15 | Mar 30, 2019

KOMENTARI (0)