VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW X6 u najtamnijoj nijansi crne

bmw

BMW X6 VB

bmw

BMW X6 VB

bmw

BMW X6 VB

bmw

BMW X6 VB

bmw

BMW X6 VB

Najtamnija nijansa crne na svijetu apsorbuje 99% svjetlosti

 

Frankfurtski sajam je svakim danom sve bliži, a paralelno sa odbrojavanjem dana do početka sajma, vodimo i evidenciju ko su sve „zvijezde“ ovogodišnjeg izdanja sajma. Pored dugo očekivanog sportskog coupea M8, BMW će u Frankfurtu po prvi put javno prikazati novu, treću generaciju modela X6.

 

Pored standardnih primjeraka modela X6, BMW će u Frankfurtu prikazati i jedan krajnje neobičan X6. Naime, bavarski gigant je u saradnji sa kompanijom Surrey Nanon Systems napravio unikatan X6. Zapravo, ovaj X6 je kao i svaki drugi u pogledu opreme i motora, ali jedna stvar ga izdvaja od drugih. To je njegova boja. Kao što sami možete primjetiti, ovaj X6 je „neobično“ crn.

 

Radi se o Vantablack VBx2 premazu. Supstanca apsorbuje čak 99% vidljive svjetlosti što ovu boju čini najtamnijom nijansom crne na svijetu. Ideja je bila da se kreira novi način maskiranja automobila kako bi bilo što teže razotkriti sve detalje koje krije novi X6. Sa Vantablack premazom im je to itekako pošlo za rukom te je gotovo nemoguće, barem na fotografijama otkriti ijedan dio karoserije koji je prefarban ovom bojom.

 

Treća generacija BMW-a X6 je predstavljena početkom jula, a kao i u prethodne dvije generacije, X6 preslikava gotovo sve elemente sa modela X5, a glavna razlika je u karoserijskoj izvedbi. Dok je X5 klasični, kompaktni SUV, X6 je bio prvi SUV koji je pokrenuo trend terenaca u coupe izvedbi.

09:19 | Aug 28, 2019

KOMENTARI (0)