VIJESTI / AKTUELNOSTI

BMW X8 M bi mogao razvijati čak 750 KS?

Prve glasine o tehničkim karakteristikama novog flagship SUV-a

 

Ne tako davno, pisali smo o tome kako će BMW predstaviti novi flagship SUV. BMW X8 M će preuzeti tron i biti najskuplji automobil u BMW-ovoj ponudi. Iako njegov dolazak nije zvanično potvrđen, po svemu sudeći, on je neizbježan. X8 će biti smješten iznad modela X7, a karoserijskom izvedbom će najviše podsjećati na X6 sa svojom coupe linijom. Za razliku od X7, X8 će imati svoju M verziju koja će ga učiniti daleko najsnažnijim i najskupljim u ponudi.

 

O koliko snage govorimo? Za sada ne postoje zvanične informacije. Kao što ne znamo sa stopostotnom sigurnošću da će X8 uopšte postati dio ponude, tako ne znamo ni koji motor će ga pokretati. Prve glasine govore da će u pitanju biti isti 4.4 litarski V8 biturbo motor koji je u širokoj upotrebi što se tiče BMW-ovih postojećih M modela. Ono što bi pravilo ključnu razliku je dodavanje elektromotora od 200 KS, a u tom slučaju, ukupna snaga pogonske jedinice bi dosezala 750 KS.

 

„Rockstar“, kako glasi kodno ime modela, biće pravo cestovno oružje i s pravom će nositi titulu „flagshipa“ u ponudi. Još uvijek nismo vidjeli niti prototip ovog modela, ali nadamo se da će BMW uskoro izvesti ovu zvijer na cestu i da nećemo morati dugo čekati na njegov dolazak te da će već prve glasine biti istinite.

07:51 | Apr 28, 2020

KOMENTARI (0)