SPORT / BH AUTOSPORT

Borković pobjednik 52. Srbija relija

angelov

Miroslav Angelov

puskadi

Janos Puskadi

borković

Dušan Borković

Dominacija na svih 14 brzinaca

 

Dušan Borković i Igor Marković su pobjednici 52. Srbija relija. Oni su prva posada iz Srbije nakon 27 godina koja je slavila na ovom takmičenju, a do te pobjede su došli i više nego dominantno. Pančevac je slavio na svih 14 brzinskih ispita koliko je i voženo. Njegovi dosadašnji rezulati na reliju su izazivali blagi oprez jer je prije ovogodišnjeg Srbija relija završio samo jedan reli, a startovao njih sedam. Ipak, sa godinama je došlo iskustvo i zrelost te je Borković pokazao spremnost da se možda čak i potpuno fokusira na ovu disciplinu nakon dugogodišnje avanture na kružnim stazama.

 

Drugo mjesto je pripalo mađarskoj posadi Janos Puskadi i Barnabas Godor koji su ovog vikenda imali premijerni nastup u Škodi Fabiji R5 Evo. Za njih ovaj reli nije imao nikakav rezultatski značaj te su bez pretjeranog rizika nastojali da uspješno i bez problema dođu na cilj, ali i da što bolje upoznaju novu evoluciju Fabije R5 s kojom će nastupati u nastavku karijere. Na kraju, pet minuta zaostatka za Borkovićem nije malo, ali Puskadija to sigurno i ne dotiče previše.

 

Na trećem mjestu, takođe u Škodi Fabiji R5, ali starije evolucije, zaustavili su se šampioni Bugarske iz 2018. goidne, a gotovo sigurno će taj uspjeh ponoviti i ove godine. Miroslav Angelov i Georgi Gadžev su prošle godine odustali, a ni ove godine reli nije prošao bez problema za posadu sa brojem 1. Kašnjenje na vremensku kontrolu je značajno umanjilo šanse za dobar rezultat ove posade, a obzirom da su došli po bodove za šampionat Bugarske, nisu imali potrebu da jure Borkovića i Puskadija i tako rizikuju sigurnu pobjedu u nacionalnom šampionatu.

 

U šampionatu Srbije, najbrži je bio Dušan Borković ispred posade Nenad Vićentić / Ivan Jevtić koja je završila na drugom mjestu i trećeplasiranih Aleksandra Dučića i Vladimira Zarića koji su ovim trećim mjestom osigurali šampionsku titulu u generalnom plasmanu Šampionata Srbije u reliju. Nakon titule u klasi 4 osvojene 2017. godine, ove godine su priču zaokružili i onom najvrijednijom titulom.

09:42 | Oct 1, 2019

KOMENTARI (0)