SPORT / BH AUTOSPORT

Bosanci „furaju“ eSportove

Virtuelni šampionat u brdskim trkama

 

Realni svijet je stao zahvaljujući pandemiji korona virusa. Svi veliki sportski događaji su ili otkazani ili odgođeni dok se ne steknu uslovi za njihovo održavanje. Autosport je takođe pogođen korona virusom pa su se vozači odjednom našli na produženom odmoru. Jean Eric Vergne, svjetski prvak Formule E, odlučio je da pokrene priču sa svojom kompanijom Veloce Esports i okupi što veći broj profesionalnih vozača na sim racing platformi.

 

Na sličnu ideju su došli i lokalni momci iz Bosne i Hercegovine koji su uz podršku prijatelja iz Crne Gore i Hrvatske odlučili da pokrenu virtuelni šampionat u brdskim trkama na starom dobrom rFactoru. rFactor je simulacija vožnje koja je u upotrebi još od sredine prošle decenije, ali se zasniva na „open source“ modifikacijama same igre te je vrlo lako kreirati unikatno korisničko iskustvo. Vi sami birate koje ćete staze imati u igri, a vozni park je itekako širok – od Zastave Yugo pa sve do Formule 1!

 

Šampionat će se sastojati od sedam trka, a sve trke se voze na dobro poznatim balkanskim stazama: Cazin, Buzet, Kotor, Ilirska Bistrica, Lovćen, Glava Zete i Fruška Gora. Organizatori virtuelnog šampionata su spremili i detaljan pravilnik takmičenja, a vozači će se nadmetati u vozilima klase F2, popularnim „Kit Car“ automobilima. Trke šampionata će biti uživo prenošene na Youtubeu. Za manje od 24 sata, ideja je privukla veliko interesovanje te ćemo na startu vidjeti i neka poznata imena iz stvarnih šampionata.

20:32 | Mar 31, 2020

KOMENTARI (0)