VIJESTI / TUNING

Brabus predstavio GT63 S sa 789 KS

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

merc

Brabus 800

Monstrum na četiri točka

 

Mercedes-AMG GT63 S je najsnažniji Mercedesov produkcijski model ako ne računamo hiperautomobil One koji ima F1 motor u sebi. Fabrički GT63 S ima 630 KS. Sa tom snagom stigao je do titule najbržeg četverosjeda na Nordschelifeu. Međutim, Brabus ne bi bio Brabus kada ekstremno ne bi učinili još ekstremnijim.

 

Brabus je tako podigao snagu 4.0 V8 motora na jedan sasvim novi nivo. Nakon svih nadogradnji, motor razvija epskih 789 KS i čak 1.000 Nm obrtnog momenta. Iako se radi o masivnoj limuzini, Brabus 800, kako se zvanično zove ovaj automobil, od 0 do 100 juri za 2,9 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 315 km/h. Po tome je isti kao i fabrički, ali sigurno ima potencijal i za veće brzine.

 

Ako se pitate kako je Brabus uspio da izvuče čak 159 KS više nego u fabričkoj specifikaciji, odgovor se krije u komponentama koje su ugrađene. Ubačene su dvije nove turbine i remapirana je elektronska kontrolna jedinica motora. Ono što nema veze sa performansama, ali svakako ima sa ekskluzivnošću jeste njegov izgled. Tako su Brabusovi specijalisti za dizajn dali ovom automobilu nekoliko novih estetskih detalja po kojima ćete ga razlikovati od fabričkog automobila.

 

Tako je Brabus 800 dobio novi prednji spojler sa redizajniranim bočnim usisnicima, kao i zadnji difuzor sa „prijetećim“ četverostrukim završetkom izduvnog sistema. Kupci će moći da izaberu set felgi u veličinama od 21 i 22 inča sa potpuno novim dizajnom. Plug-and-play uređaj vam omogućuje da automobil spustite 25 mm kako bi bio još atraktivniji, ali i stabilniji u krivinama.

 

Iznutra, kombinovana je koža i Alkantara. Ne postoji boja u kojoj ne možete dobiti enterijer. Sve je do vas. Ukoliko ste spremni potrošiti još više novca, možete dobiti i prave karbonske ili drvene detalje unutra. Svi zainteresovani mogu kupiti gotov automobil direktno od Brabusa ili dovesti svoj postojeći na uređivanje.

11:51 | May 29, 2019

KOMENTARI (0)