VIJESTI / TUNING

Brabusov Maybach od 900 KS (VIDEO)

Previše? Nemate pojma šta je previše!

 

Nakon što su krajem prošle godine predstavili A250 tjunirali do nivoa hot hatch automobila, prva Brabusova prerada u 2019. je malo reći ekstremna. Reklo bi se prvo pa muško. Uistinu je tako. Brabus je odabrao Maybach S650 kao bazu za svoj novi projekat.  

 

Gotovi svi detalji su velika nepoznanica. Najbitniju činjenicu znamo – pod haubom se krije žestoki 6.0 V12 motor čija je zapremina, sudeći po glasinama, povećana na 6.3 litra. Moćna mašina razvija čak 900 KS i ima nenormalan obrtni moment od 1.500 Nm! Poredeći S650 i S900, fabrički model je pitom  i razvija „samo“ 621 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Fabrički model do „stotke“ ubrzava za 4,6 sekundi, dok se od S900 modela očekuje da spusti vrijeme ispod 4 sekunde.

 

Osim snage i obrtnog momenta, iz Brabusa su nam ponudili i podatke o potrošnji goriva ovog automobila – koga to uopšte zanima kada je ovakva mašina u pitanju? Ipak, nismo svi isti pa ćemo prenijeti i taj podatak. Kombinovana prosječna potrošnja bi trebala iznositi 11,9 litara na 100 km. Ne mislimo da je to realno, ali moramo im vjerovati.

 

Teaser koji je Brabus objavio na svom kanalu prikazuje da se ništa nije dramatično desilo na karoseriji. Osim poneke Brabusove značke, i dalje je to približno originalu. Definitivno imaju ukusa u Brabusu. Maybach je sam po sebi atraktivan i nema potrebe za nekim bodykitom ili unapijeđenjima na samoj karoseriji. Ipak je ovo luksuzna limuzina, bilo bi neukusno. S900 je dobio set većih točkova, što će vam biti sasvim dovoljno da ga razlikujete od običnog S650.

 

Prošla verzija je predstavljena u novembru 2017., ali će S900 definitivno podići nivo igre i postaviti nove standarde po pitanju performansi. Prvi detalji trebali bi stići 5.marta kada će biti prvi press dan u Ženevi gdje će ovaj automobil debitovati.

20:59 | Feb 27, 2019

KOMENTARI (0)