VIJESTI / TUNING

Brutalna Toyota Supra sa 690 KS (VIDEO)

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

toyota

Toyota Supra HKS

Drift automobil iz snova

 

Toyota je oživjela Supru, legendarni automobil koji je definitivno najveću slavu stekao u svojoj četvrtoj generaciji. Ubrzo su počele stizati i razne prerade nove, pete generacije automobila, a čak i oni najzagriženiji „hejteri“ su počeli voljeti novu Supru i nekako je svima prirasla za srce. Podsjetila nas je kakav sportski coupe treba biti – prije svega zabavan.

 

Nova Supra je usitinu takva, međutim, kada se stvari dodatno začine, i zabava proporcionalno raste. U svojoj najjačoj fabričkoj izvedbi, Supra pete generacije razvija 335 KS. Bez pogovora, to je dovoljno snage da vam bezbroj puta izmami osmijeh na lice, ali ako ste megaloman ili jednostavno volite da „trpate“ konje pod haubu, onda ćete snagu udvostručiti i dobiti čudovište za drift.

 

Upravo to su uradili iz HKS-a, japanske kompanije specijalizovane za proizvodnju performantnih autodijelova i opreme. U saradnji sa Toyotom, kreirali su monstruozni automobil koji pod haubom ima čuveni 2JZ-GTE motor čija snaga iznosi 690 KS uz 884 Nm obrtnog momenta. Kreiran je ekskluzivno za ovogodišnje izdanje Goodwood festivala, a za volanom će se naći Nobuteru Taniguchi.

 

U videu pogledajte kako je Supra testirana i spremana za Goodwood.

10:48 | Jun 30, 2019

KOMENTARI (0)