VIJESTI / TUNING

Brutalni Audi Q8 iz Prior Designa

q8

Audi Q8 by Prior Design

q8

Audi Q8 by Prior Design

q8

Audi Q8 by Prior Design

q8

Audi Q8 by Prior Design

q8

Audi Q8 by Prior Design

Audi Q8 poput Batmobilea

 

Audijev Q8 je zapravo Audijeva izvedba Lamborghinija Urus. Nedavno im se pridružio i Porsche Cayenne Coupe. Sva tri modela dijele istu platformu, tehnologiju, a i dizajnom su veoma slični. Kome je obični Q8 bio „slabašan“, Prior Design se potrudio da ga učini znatno atraktivnijim.

 

Q8 je tako dobio širi bodykit, tzv. widebody sa znatno širim prednjim krajem, pragovima, zadnjim krajem, ali i širim tragom točkova što doprinosi njegovoj stabilnosti u krivinama. Ovo je najekstremniji bodykit koji su tunerske kuće spremile, a Prior je bio prvi koji je uopšte tjunirao ovaj model. Što se tiče ovog paketa, nemamo zamjerki. Čak nam se i sviđa. Samo, njegov naziv nam je malo čudan, ali ipak objašnjiv – PDQ8XL (Prior Design Q8 Extra Large). XL na kraju itekako pristaje ovom modelu.

 

Za razliku od standardnih widebody paketa, XL iz Priora nudi određene elemente koji automobilu daju trkački „look“ i čine ga još agresivnijim. Zove vas na grijeh, a mi smo samo obični griješnici koji bi se rado ogriješili sa ovim automobilom! Ne mislimo na neke nemoralne, već samo nezakonite radnje...

 

Cijene ovog paketa su dostupne tek kada pošaljete upit na Priorovu adresu. Obzirom na to da Q8 nije jeftin automobil, a paket nadogradnji ne broji samo drugačije felge i posebnu nijansu boje, možemo očekivati da će Prior za ovaj paket tražiti oko 20.000€, sve u zavistnosti šta kupac naruči.

13:35 | Apr 22, 2019

KOMENTARI (0)