VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bugatti najavio novu zvijer za 2020.

Da li će ovo biti premijera godine?

 

Danas je 7. januar što znači da smo već čitavu sedmicu u novoj godini i deceniji. I dok su mnogi još uvijek u prazničnom raspoloženju te ne nude baš mnogo zanimljivih informacija osim suhoparnih izvještaja koji nikoga ne zanimaju osim same kompanije, Bugatti je jedan od rijetkih koji nam je konačno uzburkao krv i probudio maštu.

 

Na njihovom Instagram profilu, objavljena je misteriozna fotografija koja nam prikazuje prekriveni Bugatti. Jedan dio prednjeg kraja je otkriven, ali je u tami, tako da su lukavo sakrili ključne dijelove koji bi nam mogli otkriti da li se ovdje radi o novoj varijanti Chirona ili potpuno novom hiperautomobilu. Ako je u pitanju nova varijanta Chirona, onda sigurno nije u pitanju drugačije stilizovan standardni Chiron, već bismo rekli da je izrađen potpuno drugačiji vizuelni identitet automobila.

 

Pod platnom, djeluje nam kao da je Bugatti ponovo vratio u život model Centodieci, automobil inspirisan modelom EB110. Oblikom, ova dva modela dosta sliče, a odaju ih i sitni detalji koje su slučajno ili ne, ostavili vidljivim. Ostaje pitanje, zašto bi najavljivali model koji je već predstavljen? Deset planiranih primjeraka će biti proizvedeno i isporučeno njihovim kupcima i tu bi trebala biti završena priča, ali...

 

Da li je Bugatti spremio novi, još rjeđi Centodieci u novoj, posebnoj boji? Ili gledamo u novu varijantu modela Divo? A možda je u pitanju i finalna, produkcijska verzija modela La Voiture Noire? Pa moramo sačekati, do tada možemo nagađati i maštati.

09:24 | Jan 7, 2020

KOMENTARI (0)