VIJESTI / AKTUELNOSTI

Bugatti sprema crossover od 1000 KS?

Nikad ne reci nikad

 

Ne tako davno, iz Bugattija su bili odlučni da u svoju ponudu neće uvrstiti SUV model. Međutim, čini se da su to rekli tek tako, da skrenu pažnju na sebe. Nove informacije koje stižu iz Bugattija govore da zapravo spremaju crossover koji će imati oko 1000 KS.

 

Kako prenose britanski mediji, u Bugattiju su obavili 90% posla kada je u pitanju ovaj projekat i očekuju ih još samo sitnice i naravno, neizostavno odobrenje za početak razvoja automobila. Novi Bugattijev automobil ne bi bio tipični SUV, već bi se radilo o kombinaciji sportskog automobila i manjeg crossovera. U principu, to bi trebao biti crossover poput Urusa i Cayennea Coupe, samo znatno manji i s dvoja vrata.

 

Bugattijev prvi SUV biće hibridni, a kao primarni pogon, koristiće 4.0 litarski V8 biturbo motor iz Lamborghini Urusa koji razvija 641 KS, dok će oko 360 KS morati da stvori električni pogon. Osim što će biti mnogo jači, biće i znatno lakši od Urusa koji vaga 2.200 kg.

 

Stephan Winkelmann, šef Bugattija, izjavio je kako će biti primorani da prošire svoju fabriku u Molsheimu kako bi proizvodnja tekla neometano. Ukoliko sve bude išlo po planu, Bugattijev crossover bi na tržište trebao stići 2023. godine. Godišnje, trebalo bi se proizvoditi 800 automobila, što je za Bugattijeve standardne izuzetno mnogo. Poređenja radi, proizvodnja Chirona ograničena je na samo 500 primjeraka, a počela je 2016. godine.

12:27 | Apr 6, 2019

KOMENTARI (0)