SPORT / FORMULA 1

Carlos Sainz potpisao dvogodišnji ugovor sa Ferrarijem

Ferrari će od naredne godine imati veoma mladu vozačku postavu

 

Carlos Sainz je potvrđen kao novi Ferrarijev vozač. Španac tako dolazi na mjesto Sebastiana Vettela koji odlazi iz tima nakon šest sezona provedenih u Maranellu. Sainz jr. nastavlja progresivno napredovati u karijeri te nakon nekoliko pametnih poteza u svojoj karijeri, dolazi u tim sa kojim može konkurisati za šampionsku titulu.

 

Naravno, to je veoma upitno da li će biti dozvoljeno obzirom na to da Ferrari sav fokus prebacuje na Leclerca koji je ujedno i najveća uzdanica „crvenih“. Nakon impresivne prve sezone, očekivanja od Monačanina su još veća te s razlogom možemo očekivati još agresivnijeg i odlučnijeg Leclerca u ovoj i godinama ispred nas.

 

S druge strane garaže, Leclerc će imati Sainza koji je do sada vozio za tri tima, a u McLarenu je naprosto zablistao. I dok je u McLarenu uživao status prvog vozača, to sigurno neće imati u Ferrariju ukoliko se ne pokaže daleko boljim od Leclerca. U svakom slučaju, Ferrari povlači pravi potez kada je u pitanju borba za konstruktorsku titulu jer će pored glavnog izazivača za vozačku titulu, imati veoma pouzdanog i konstantnog vozača koji će skupljati vrijedne poene za tim.

12:41 | May 14, 2020

KOMENTARI (0)