VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cayman GT4 i Boxster Spyder dobijaju PDK krajem godine

porsche

Porsche Boxster Spyder

porsche

Porsche Boxster Spyder

porsche

Porsche Cayman GT4

porsche

Porsche Cayman GT4

Manuelni je zabavniji, ali PDK je brži

 

Porsche Cayman GT4 i Boxster Spyder će krajem godine biti dostupni i sa automatskim PDK mjenjačem. Među rijetkim su proizvođačima koji svojim kupcima i dalje nude popularnu manuelnu transmisiju koja je u većini slučajeva dosta zabavnija, ali i manje efikasna od automatika. Zato će Porsche zadovoljiti i ljubitelje „old school“ forme automobila, dok će i oni koji žele maksimalne performanse bez kompromisa doći na svoje.

 

Kada dobiju PDK automatski mjenjač, Cayman i Boxster bi trebali imati osjetno poboljšanje performansi, a to se naročito odnosi na ubrzanje. Sa manuelnim mjenjačem, Cayman i Boxster do „stotke“ stižu za 4,4 sekunde, a očekujte još nekoliko desetinki niže sa PDK transmisijom. Takođe, oba modela bi trebala imati i manje izmjene u maksimalnoj brzini koja sada iznosi 304 km/h za Cayman GT4 i 301 za Boxster Spyder.

 

Uvođenje PDK mjenjača potvrđuje i teoriju da Porsche sprema perjanicu ponude modela Cayman, a to je GT4 RS koji bi trebao biti najjači, a samim tim i najbrži model u ponudi. Osim detaljnih promjena na karoseriji, GT4 RS bi dobio i jači agregat. U principu, i dalje bi koristio 4.0 redni šestocilindarski motor, ali uz daleko veću snagu od trenutno najvećih 414 KS i 420 Nm.

08:10 | Feb 11, 2020

KOMENTARI (0)