VIJESTI / AKTUELNOSTI

Charles Leclerc i Ferrari SF90 na ulicama Monaka (VIDEO)

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

Vozač Ferrarijevog F1 tima učestvovao u snimanju „C'était un rendez-vous“

 

Ferrari je upario svog najmlađeg i objektivno najbržeg vozača sa svojim najbržim automobilom u ponudi kako bi odali počast jednom od najlegendarnijih i najkontroverznijih filmskih ostvarenja sa automobilističkom tematikom. U saradnji sa režiserom izvorne verzije, Claudeom Lelouchom, kreiran je remake ostvarenja iz 1976. godine.

 

Proteklog vikenda, ulicama Monaka su trebali juriti bolidi Formule 1. Nažalost, pandemija korona virusa je dovela do otkazivanja legendarne trke, ali je Ferrari ipak „zatvorio“ ulice i svoju uzdanicu stavio za volan hibridne V8 zvijeri od 986 KS. Leclerc je zasigurno uživao u jurnjavi Ferrarijevim najnovijim superautomobilom, naročito jer se radi o ulicama njegovog rodnog grada. I dok su Ferrari i Leclerc to uradili na legalan način, Lelouch je za snimanje originalnog ostvarnja morao da žestoko prekrši zakon.

 

Sniman na ulicama Pariza, izvorni „C'était un rendez-vous“ je nastao u ranim jutarnjim satima avgustovske nedjelje. Za Lelouchove namjere, znala je samo njegova djevojka i njegov asistent „naoružan“ voki-tokijem, koji je pratio da li ima pješaka i obavještavao Leloucha. Iako se u cijelom filmu od osam minuta nigdje ne vidi automobil, zvuk je veoma lako prepoznati – radi se o Ferrariju 275GTB sa V12 motorom. Zanimljivo je da u snimanju nije učestvovao ovaj Lelouchov automobil, već njegov Mercedes-Benz 450SEL. Lelouch je naknadno montirao zvuk njegovog Ferrarija i kreirao jedan od najkontroverznijih filmova ikada.

 

Premijera remakea je narednog mjeseca, a tada ćemo saznati koliko je Leclerc uspio da oživi duh izvornog ostvarenja.

10:19 | May 25, 2020

KOMENTARI (0)