VIJESTI / AKTUELNOSTI

Chevrolet objavio datum predstavljanja nove Corvette

Prva Corvetta sa motorom u sredini

 

Chevrolet je na svojoj facebook stranici objavio datum predstavljanja nove Corvette. Američki proizvođač novu generaciju Corvette smatra izuzetno bitnom obzirom na to da po prvi put u historiji, Corvettin motor neće biti smješten nazad, već na sredini. Do predstavljanja ove „historijske“ Corvette, ostala su tri mjeseca. Chevrolet Corvette C8 će po prvi put biti predstavljena 18. jula.

 

Kako bi najavili ovaj veliki događaj, Chevrolet je novu Corvettu provozao kroz New York. Automobil je bio u potpunosti kamufliran, ali je na vratima nosio naljepnicu sa ispisanim datumom perdstavljanja. Sasvim očekivano, nova Corvetta je izazvala veliku pažnju svih građana „velike jabuke“ i svi su znatiželjno posmatrali primjerak nove generacije legendarnog modela.

 

Prilično je nezahvalno govoriti o karakteristikama ovog automobila, obzirom na to da zvaničnih podataka o njemu nema. Chevrolet sve to drži u tajnosti kako bi svu ekskluzivu sačuvao za to glamurozno predstavljanje. Ipak, glasine su se kao i uvijek pojavile. Pretpostavlja se da će osnovni model Corvette imati 6.2 atmosferski V8 motor koji će razvijati 460 KS. U budućnosti, trebale bi doći i jače verzije, dok bi najjača izvedba mogla imati čak 1.000 KS. Problemi sa elektronikom, ali i uvijanje karoserije ne idu u prilog ovoj izvedbi te je njena budućnost i dalje neizvijesna.

09:12 | Apr 12, 2019

KOMENTARI (0)