VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cijena Honde Civic Type R ponovo raste

Od početka prodaje 2017. godine, porasla je za skoro 2.500$

 

Honda Civic Type R aktuelne generacije, (oznaka FK8 za znalce) je poput vina – što je starija, to je vrijednija. Tako je njena cijena od početka prodaje 2017. godine porasla za skoro 2.500$. U obavještenju koje je Honda izdala stoji da će cijena Civica Type R porasti za 610$.

 

Tako će cijena osnovnog modela Civica Type R iznositi 37.230$. Kada je tek počela prodaja, nov Civic Type R ste mogli kupiti za 34.775$. Verzija modela za 2019. godinu je bogatija serijskom opremom. Od ove godine, u serijskoj opremi se nalazi unaprijeđeni Display Audio sistem sa fizičkim tipkama, tipkom za glasnoću, kao i poboljšanu Bluetooth povezivost.

 

Unaprijeđen je i multifunkcionalni upravljač, a dodat je i novi svjetlosni indikator kada aktivirate parking kočnicu. CTR je dobio i veće držače za čaše, a modeli opremljeni automatskom dvozonskom klimom će imati i fizičke tipke za regulaciju jačine puhanja zraka.

 

Pod haubom nije bilo promjena. Civic i dalje pokreće isti 2.0 turbo motor čija snaga iznosi 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a uparena je sa dokazanim šestostepenim manuelnim mjenjačem. Honda nije jedina koja je podigla cijene novih automobila, a isto se desilo i sa VW Golfom R i Subaruom WRX STI koji nikada nisu bili skuplji.

 

Hondu Civic Type R, kao i ostale nove modele iz Hondine ponude, na teritoriji BiH možete kupiti u Bunjo Grupaciji. Konkretno, cijena novog Civica Type R u BiH iznosi 42.300€. Za sve ljubitelje Honde stiže iznenađenje jer ćete uskoro moći čitati i naše utiske o aktuelnoj generaciji Honde Civic koja stiže na test.

13:14 | Jul 10, 2019

KOMENTARI (0)