VIJESTI / AKTUELNOSTI

Citroen objavio skicu SpaceTourer Citroenist koncepta

Predstavljanje na sajmu u Ženevi

 

Citroen je predstavio novi koncept zasnovan na modelu SpaceTourer. Nakon SpaceTourer Hyphena, 4x4 E koncepta i Rip Curl Koncepta, Citroen nastavlja predstavljati koncepte koji kombi predstavljaju zapravo zabavnim vozilom. Na razvoju koncepta radili su Pössl, koji je bio zadužen za dizajn i adaptaciju dizajna na već postojeće vozilo, dok je Dangel zadužen za 4x4 pogon.

 

Nazivajući ga imenom Citroenist, brend želi proslaviti 100 godina postojanja. Osim toga, Citroenist predstavlja sve fanove ove francuske marke koji zajedno sa njima na raziličite načine slave čitavo stoljeće iza Citroena.

 

SpaceTourer Citroenist ide u korak s vremenom. Unutrašnjost modela krasi modularnost i kompatibilnost sa modernim tehnologijama. Možemo reći da je Citroenist koncept kampera modernog doba. Zahvaljujući Pösslu, karoserija je prerađena u layout pravog kampera. Dakle, Citroenist je stvoren za one koji svoje slobodno vrijeme provoditi sa društvom u prirodi, ali i dalje biti u dodiru sa modernim svijetom, te svoje trenutke podijeliti na društvenim mrežama.

 

Ovaj kombi ima dovoljno prostora da u njemu prespava četvero ljudi. Dvoje na „prvom“ spratu, a dvoje na „drugom“. Drugi sprat, zapravo se nalazi na krovu koji se po potrebi može podići i stvoriti potreban prostor. Koliko je zapravo ovaj automobil modularan, govori i činjenica da po potrebi možete preurediti enterijer. Imate dvije opcije – možete napraviti mali salon ili spavaću sobu.

 

Tehnički, pod haubom Citroenista nalazi se BlueHDI motor od 150 KS čija se snaga prenosi na sva četiri točka. Svoj debi, Citroenist će imati u Ženevi.

10:33 | Feb 22, 2019

KOMENTARI (0)