VIJESTI / AKTUELNOSTI

Civic Sport Line kao jeftina alternativa za Type R

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

honda

Honda Civic Sport Line

Manja cijena, ali i lošije performanse...

 

Honda je kreirala ultimativni hot hatchback. Njihov Civic Type R je zadao domaći zadatak konkurenciji te još uvijek čekamo da nam stigne takav model koji je jednako brz i jednako praktičan kao CTR. Na papiru, Renualt Megane R.S. Trophy-R je brži, ali je upitno koliko je praktičan u svakodnevnoj upotrebi. U japanskoj kompaniji zadovoljno trljaju ruke jer CTR nikada nije bio popularniji, a Civic je ponovo dobio etiketu pravog sportskog kompakta.

 

Od naredne godine, Civicova ponuda je bogatija za model Sport Line. Opisali bismo ga kao „mali Type R“. Sport Line je opcija za sve one koji žele nešto atraktivniji izgled svog Civica, ali bez da plate puni iznos koliko košta jedan Type R. Naravno, to sa sobom nosi i neka „odricanja“ te atraktivan izgled ne prate i vrhunske performanse kao u slučaju Civica Type R.

 

Pod haubom se nalazi trocilindarski, 1.0 turbo motor s VTEC-om koji razvija 126 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Za tako mali motor, to je respektabilna cifra. U poređenju sa CTR-om, slabiji je za 194 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Uzmimo u obzir da CTR koristi četverocilindarski 2.0 turbo motor s VTEC-om.

 

Civic Sport Plus izgleda veoma primamljivo, naročito sa dodatnim usisnicima, blago redizajniranim prednjim branikom, kao i novim full LED prednjim svjetlima. Nazad, na vratima prtljažnika se nalazi mali, diskretni spojler koji se trudi naglasiti taj blagi sportski karakter. U ponudu je stigla i nova, Obsidian plava nijansa. Iznutra je takođe sve inspirisano CTR-om. S crnim enterijerom postignut je kontrast šavova u crvenoj boji, dok su papučice izrađene od brušenog aluminijuma.

 

Dolazak Civica Sport Line na tržište planiran je za početak 2020. godine, a cijene još nisu objavljene.

08:42 | Dec 16, 2019

KOMENTARI (0)