SPORT / BH AUTOSPORT

Croatia Prix 2019: Težak drugi dan za bh.takmičare

Nakon vrele subote, kiša je danas poplavila Grobnik

 

Dva takmičarska dana, dvije sušte suprotnosti. Dok su se takmičari juče suočili sa žestokim vrućinama i problemima s hlađenjem vozila, danas su vozače zadesili potpuno drugi problemi. Grobnik je danas „poplavila“ jaka kiša i vozači su nastojali da „prežive“ i održe svoj auto na stazi. Mnogi takmičari su se povukli sa trke i otišli sa Grobnika prije završetka vikenda kako bi izbjegli bespotrebni rizik.

 

Od bh. vozača, prvi se povukao Vladimir Đukić. On je Grobnik napustio danas, u ranim jutarnjim satima nakon brojnih problema tokom subote. Krešimir Bodnaruk, jučer je imao kvar na kinetičkom zglobu, a bezuspješno je pokušao da se kvalifikuje za današnju trku. Čast Bosne i Hercegovine su ostali da brane Jasmin Hrnić, Miroslav Josipović i Fuad Smajić.

 

Kišni kvalifikacioni trening, najbrže od bh. takmičara je odvezao Jasmin Hrnić u Hondi Civic koji je ostvario i drugo najbrže vrijeme u ukupnom plasmanu. Drugi najbrži takmičar iz BiH, a treći u generali, bio je veteran, Miroslav Josipović u Ladi Vesti TC1. Fuad Smajić je ostvario 24. najbrže vrijeme u ukupnom plasmanu, a prvo u klasi N3. Sva trojica su ostali sami u svojim divizijama i klasama, te je takmičenje u takvim okolnostima krajnje nezanimljivo.

 

Trku su startali samo Hrnić i Smajić, dok je Josipović odustao od nastupa na trci. Hrnić je bio standardno dobar, ali ga je pucanje gume spriječilo da napravi rezultat koji je očekivao. Na kraju, klasifikovan je sa tri kruga zaostatka za prvim. Smajić je takođe samo odvezao trku i upisao plasman.

 

Naredna trka za šampionat BiH na kružnim stazama se vozi na Ušću, 31.8/1.9.2019. što je ujedno i finale ovogodišnjeg šampionata.

21:20 | Jul 28, 2019

KOMENTARI (0)