SPORT / BH AUTOSPORT

Croatian Prix 2019, 1.dan: Rezultati kvalifikacija

Snažan nastup bh. takmičara prvoga dana Croatian Prixa

 

Na Grobniku je danas počeo i zvanični dio trkačkog vikenda. Automobili su jurili stazom i jučer, ali je to bilo u sklopu nezvaničnih treninga, dok je današnji trening imao rezultatski značaj jer je odredio startne pozicije za trku koja se vozi nešto kasnije.

 

Najbrži takmičar iz BiH bio je Miroslav Josipović u Ladi Vesti TC1. Njegov najbrži krug na grobničkoj ljepotici glasi 1:39,215. On je ujedno ostvario i najbrže vrijeme u svojoj diviziji D4-3500, a kao ni na Zalužanima, Josipović nema konkurenciju u Šampionatu BiH.

 

U diviziji D4-1600 najbrže kvalifikaciono vrijeme je ostvario Jasmin Hrnić za volanom Honde Civic EG. Banjalučanin grabi velikim koracima ka tituli prvaka na krugu, trećoj uzastopnoj u ovoj diviziji. Drugo mjesto, sa znatno slabijim automobilom, ostvario je Vladimir Đukić u Hondi Civic. Kao ni Josipović, ni Hrnić ni Đukić nemaju konkurenciju u klasi na Grobniku u domaćem šampionatu, ali svakako imaju priliku odmjeriti snage sa vozačima iz susjednih zemalja.

 

Umjesto sedmorice, BiH na Grobniku predstavlja pet vozača, a dvojica preostalih se takmiče u diviziji D4-2000. Radi se o Krešimiru Bodnaruku i Fuadu Smajiću. Njih dvojica osim što su u istoj diviziji, voze i u istoj klasi pa će biti zanimljivo vidjeti njihov dvoboj u trci. U kvalifikacijama, bolji je bio Bodnaruk koji veoma dobro poznaje Grobnik. Smajić je odvezao devet desetinki slabije vrijeme od Bodnaruka, što i nije veliki zaostatak obzirom na to da se iz kruga u krug poboljšavao i u svom posljednjem pokušaju ostvario najbolji lični rezultat.

 

Trka se vozi od 18:50, a rezultate možete pratiti na LINKU, odabirom sekcije „PH,PSLO,PBiH“.

15:02 | Jul 27, 2019

KOMENTARI (0)