VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cupra Ateca u limitiranoj seriji

ateca

Cupra Ateca Special edition

ateca

Cupra Ateca Special edition

ateca

Cupra Ateca Special edition

Bez nadogradnje performansi

 

Ovogodišnji sajam u Ženevi možemo reći da je sajam specijalnih edicija. Volkswagen, Bentley, Alfa Romeo, Mercedes-Benz i mnogi drugi su spremili veliki broj limitiranih serija svojih postojećih modela nudeći svojim kupcima modele u kojima će biti lako primjećeni i zapamćeni.

 

Osim svog Formentora, Cupra je za Ženevu spremila i posebnu ediciju Atece. Ako ste se ponadali da je Ateca dobila jači motor i bolje performanse, moramo vas razočarati. Nastavak teksta nije za vas. Radi se tek o vizuelnoj promjeni, a obzirom na to da je odrađena sa ukusom i odmjereno, zanemarićemo to što Atecin potencijal nije dodatno izbrušen.

 

 Eksterijer Cupre Atece specijalne edicije dobio je unikatnu Graphene sivu boju, šire 20-inčne felge, Brembo kočnice i Akrapovič izduvni sistem. Specijalna edicija ne može proći bez karakterističnih naljepnica, pa je na ovoj Ateci više bronzanih naljepnica sa natpisom Cupra. Takođe, mnogo je bronzanih detalja na cijelom automobilu – tu su bronzani naglasci na felgama, zadnjem difuzoru kao i obrubima auspuha.

 

Iznutra, Ateca je dobila sportska sjedišta u plavoj Alkantari. Centralna konzola je doživjela blagi redizajn, a bronzana boja je prisutna i u enterijeru. Bronzani karbon je korišten za ukrašavanje instrument table, a zadnja sjedišta su takođe uređena.

 

Pod haubom je isti 2.0 litarski turbo motor kao i u običnoj Ateci, koji razvija 295 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Uparen sa sedmostepenim DSG automatikom, ovaj motor Atecu gura do stotke za 5,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 245 km/h.

09:53 | Mar 8, 2019

KOMENTARI (0)