VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cupra će predstaviti svoj prvi samostalni model

cupra_coupe_suv

Render Cupre Terramar

cupra_coupe_suv

Teaser novog Cuprinog modela

Stiže 22. februara, na godišnjicu osnivanja Cupre

 

Cupra je Seatov brend namijenjen za njihove sportske verzije standardnih automobila. Do sada su u ponudi bili Leon, Ibiza i Ateca. Sve su to bili modeli koje ste mogli kupiti i kao pitome, obične automobile za svakodnevnu upotrebu. Međutim, Cupra će po prvi put ponuditi svoj ekskluzivni model.

 

Tačno godinu dana nakon njihovog osnivanja, Cupra će predstaviti svoj prvi samostalni model. Biće to prvi coupe SUV u ponudi marke, a izuzetno agresivan dizajn sa oštrim i naglašenim linijama savršeno oslikava karakter brenda. Maska hladnjaka je glavno obilježje prednjeg kraja, a „škrge“ ispod prednjih farova novoj Cupri odaju sliku žestokog sportaša. Prvi zvanični teaser novog modela prikazuje zadnji kraj automobila. LED svjetla čija se traka prostire preko vrata gepeka i slovna oznaka brenda su jedini detalji koji su vidljivi za sada.

 

„Ovaj model je sinteza svega što Cupru čini Cuprom.“, kratko je prokomentarisao Wayne Griffiths, šef Cupre.

 

Novi model bi se trebao zvati Terramar, a zasnovan je na konceptu 20V20, prikazan na Sajmu automobila u Ženevi 2015. godine. Sudeći prema informacijama koje stižu iz izvora bliskih Cupri, Terramar bi trebao biti niži i širi od Atece, jedinog SUV-a u ponudi Cupre, a dizajn je inspirisan Seatovim najvećim SUV-om, Tarracom.

 

12:59 | Feb 15, 2019

KOMENTARI (0)