VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cupra Leon zvanično najavljena pred premijeru

Punjivi hibridni hot hatch iz Martorella stiže 20. februara

 

Nakon brojnih špijunskih fotografija, novi Cupra Leon će konačno debitovati za devet dana. Premijerno predstavljanje će biti održano 20. februara, a iz Cupre, Seatovog sportskog brenda, počinju stizati i prve zvanične informacije o automobilu. Ovo će biti prvi Leon u historiji kompanije koji je Cupra samostalno razvila, obzirom na to da je prošla generacija još uvijek bila pod „palicom“ Seata.

 

Iz Cupre kažu kako je novi Leon predodređen da postavi standarde na mnogo načina. Model će biti dostupan u obje karoserijske izvedbe i kao hatchback i kao karavan. Prošla generacija Leona u Cupra izvedbi je bila daleko najprodavanija do sada. Sa skoro 44.000 primjeraka, treća generacija je ostvarila najbolje rezultate, a sa novom se očekuju još bolji rezultati.

 

Cupra Leon će dobiti novi imidž i novi identitet, ali i novu pogonsku jedinicu. Nova generacija Cupra Leona će biti prvi Cuprin model sa hibridnim pogonom. Baš kao i Octavia RS iV, Cupra Leon će koristiti 1.4 TSI motor sa elektro motorom, a snaga će iznositi 241 KS.

14:11 | Feb 11, 2020

KOMENTARI (0)