VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cupra najavila svoj prvi električni model

cupra

Cuprin prvi električni auto

cupra

Cuprin prvi električni auto

Pionir Cupre u svijetu električnih automobila biće coupe SUV

 

Cupra će u Frankfurtu predstaviti svoj prvi električni automobil ikada, a kombinovaće elemente sportskog elemente sportskog coupea i SUV-a. Sajam u Frankfurtu se održava u septembru, tako da nećemo morati dugo da čekamo na premijeru ovog automobila.

 

Seatov brend sportskih automobila u februaru je predstavio svoj prvi samostalni model, Formentor coupe crossover, a upravo bi Formentor mogao biti inspiracija za novi automobil čiji će koncept predstaviti uvid u produkcijski automobil. Cupra je objavila teaser kojim najavljuje svoj prvi električni automobil, a nama svima daje prostor da razmišljamo kako automobil izgleda u cjelosti.

 

Na teaserima se vidi zadnji kraj i agresivna padajuća linija krova što karakteriše sportske coupee. Iz videa koji je objavljen, vidimo i izgled prednjih svjetala koji je već viđen na Formentoru i Seatovom Tarracu, a takav će, po svemu sudeće biti i novi Leon. Kao i svi ostali električni automobili iz VW grupacije, smješten je na MEB platformi.

 

Prema određenim izvorima bliskim Cupri, ovaj automobil bi mogao dobiti jednu od najsnažnijih pogonskih jedinica na MEB platformi, a snaga će se prenositi na sva četiri točka. Pogonsku jedinicu će činiti dva elektromotora, po jedan na obje osovine.

12:11 | Jul 22, 2019

KOMENTARI (0)